کلاهی تا قوزک( «زرنگ، باشیم نه پینوکیو صفت»)2
سردخانهها و خانههای سرد
از نظر روان شناختی، دیدن تصاویر و فیلم های مستهجن سبب رفع سردمزاجی و بهبود روابط زناشویی نمی شود. برخی از مشکلات دیدن مطالب پرونوگرافی از نگاه پرفسور باهر عبارت اند از:
شرطی شدن ذهن:
این امر سبب شرطی شدن ذهن می شود و بعد از مدتی عادی می شود. در غیاب این تصاویر و فیلم ها افراد گرفتار سردی می شود و مانع رضایت زناشویی می شود. یعنی شریک جنسی گرفتار زنای ذهنی و ارتباط با غیر همسرخود می شود.
کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس:
تماشای فیلمهای جنسی با توجه به رفتارهای اغراق آمیز بازیگران کم کم باعث میشود زوجین درباره طبیعی بودن عملکرد جنسی خود دچار تردید شوند و خود را بسیار ضعیفتر از آنچه هستند، بپندارند و از روابط زناشویی بیش از گذشته فاصله بگیرند.
جذابیتهای منفی وکاذب:
جذابیتهای اغراق آمیز و تصنعی چنین فیلمهایی باعث میشود جذابیتهای همسر، کمرنگ شده و با تشدید بی میلی جنسی همسر، میزان فعالیت جنسی زوجین از مقدار فعلی نیز کمتر شود.
ایجاد تنفر:
برخی رفتارهای بازیگران این فیلمها با وجود جذابیتهای بصری، مخالف حرمت و و کرامت انسانی، مشمئز کننده، دردناک و آسیبزا است. همانندسازی با بازیگر سبب بی رغبتی به همسر، سرد مزاجی و تنفر از روابط زناشویی می شود.
ایجاد وابستگی:
هرچند در ابتدای امر ( به توصیه افراد ناآگاه) زوجین به قصد بهبود روابط به تماشای چنین فیلمهایی مینشینند اما در ادامه، یکی از زوجین یا هر دو متوجه میشوند که اگر در گذشته وقتی را برای در کنار هم بودن صرف میکردند اکنون همه یا بخشی از آن وقت را برای دیدن انواع و اقسام فیلمهای مستهجن پر میکنند و به این ترتیب، فیلمهایی که قرار بود باعث نزدیکی بیشتر زوجین به یکدیگر شود اکنون عاملی برای فاصله بیشتر آنها از یکدیگر شده است. زندگی خود را با اطلاعات نادرست و انحرافی در زمینه مسائل جنسی به تباهی نکشید.
پی نوشت:
محمدحسین قدیری، صدهزاران دام و دانه است ای خدا (زهرها و پادزهرهای اخلاقی و تربیتی)، ج2، ص139؛ ر.ک: م ح قدیری، زخم ها و مرهم های سایبری، نشر مهرستان؛ م. ح قدیری، سایبرسواری با کلاه ایمنی، نشر به نشر.
